Translate

zaterdag 28 november 2020

Van Svalbard Naar De Noordpool Per Luchtschip

Het Zweedse bedrijf OceanSky wil vanaf 2023 een uitzonderlijke ervaring aanbieden om de Noorse archipel met de Noordpool te verbinden in een hybride aerostaat.

Opgericht in 2014 door luchtvaartspecialisten, heeft dit Zweedse bedrijf de Airlander 10 ontwikkeld, de eerste hybride aerostaat, een 92 meter lange mastodont met een intern volume van 38.000 vierkante meter. Zijn voortstuwingswijze opent de weg naar een levensvatbaar alternatief voor de Jet A1 (de meest gebruikte vliegtuigbrandstof) en andere fossiele brandstoffen. Maar de verbetering en democratisering van dergelijke technologie vereist zware investeringen die OceanSky van plan is te financieren door een rijke klantenkring een ongekende expeditie naar de Noordpool aan te bieden.
"Het is bedoeld voor reizigers die graag willen bijdragen aan de ontwikkeling van ecologisch duurzaam en verantwoord reizen", legt Carl-Oscar Lawaczeck, CEO en oprichter van OceanSky, uit. Prijs voor deze pioniers van een nieuw tijdperk? 70.000 € minimum.

Bron: Le Figaro